Foredrag:

Tilbage til livet med fuld styrke

Hør en kvindes historie om at kæmpe mod brystkræft som nybagt mor. Helle Fromberg Hammarström fortæller levende om, hvordan lykken pludselig vendte, og hendes kamp begyndte blot få måneder efter, hun var blevet adoptivmor til en lille dreng fra Brasilien. Helle fandt dog i sig selv og sin lille familie styrke til at vinde over kræften og er i dag stærkere end nogensinde. Helle fortæller i foredraget blandt andet, hvordan hun bevarede sit positive livssyn, mens sygdommen havde allermest fat, og hvordan hendes søn, Victor, fik smilet frem hos hende i den svære tid.

Helle er 41 år og lykkelig mor til den bare seks måneder gamle adoptivsøn Victor, da hun får konstateret brystkræft. Det, lægerne først sagde, var en harmløs hævet brystkirtel, viser sig at være aggressiv cancer. Chokket er ubeskriveligt for den lille familie, og Helles barsel bliver alt andet end hyggelige barnevognsture. Hun skal igennem både operation, strålebehandling og kemoterapi og må til stadighed kæmpe mod sygdommen og dens følger. Helle finder styrke – både i sig selv, i sin stærke livsvilje, i sit positive livssyn, og ikke mindst i stor støtte fra venner og familie.

En sej kamp og mange tårer senere bliver Helle erklæret rask. Hun formår at vende sygdomsforløbet til noget positivt, familien flytter, hun etablerer eget firma og oplever succes – både fagligt og privat. Men arene på Helles sjæl er ikke væk, og et stykke tid senere kommer reaktionen på hele forløbet. Det får hende til at skrive bogen, Vi ses en dag, der handler om det livsbekræftende i at blive adoptivmor, men også om den lunefulde lykke, da brystkræften rammer midt i glæden. Bogen går frem til tiden i dag, hvor Helle mere end nogensinde er opmærksom på at gøre drømme til virkelighed og omsætte tanker til handling.

I foredraget fortæller Helle om at finde styrke til at vinde kampen mod kræften – sygdommen man kan dø af, men som man paradoksalt nok ikke kan mærke. Hun fortæller om at lytte til sin egen krop, når alle læger siger, man er rask, og hun viser vejen til, hvordan man kommer ud på den anden side, hvor et nyt liv venter. Helle er ikke bange for også at fortælle ærligt om, hvordan man kan tackle de korte glimt af frygt, for at sygdommen vender tilbage, som uundgåeligt dukker op – selv syv år efter.

Tilbage til livet med fuld styrke er et vedkommende, personligt og ærligt foredrag om at kæmpe mod kræft, men også om at vende tilbage til livet med fuld styrke.

Foredraget varer to timer.