Foredrag:

Da lykken vendte

Helle Fromberg Hammarström er lykkelig, da hun sammen med sin mand vender hjem fra Brasilien med deres tre måneder gamle adoptivsøn, Victor. Men barselsorloven bliver helt anderledes, end Helle har kunnet forestille sig. I stedet for at tilbringe den med hyggelige barnevognsture, bruger hun en stor del af tiden på hospitaler, hvor hun får strålebehandlinger og kemokur. Helle har nemlig bare tre måneder efter hjemkomsten og rollen som nybagt mor fået konstateret alvorlig brystkræft.

Da lykken vendte er et gribende foredrag, hvor Helle Fromberg Hammarström levende fortæller sin historie – fra den ultimative lykke til sygdomskrisen – og retur til livet med fuld styrke igen. Helle kommer ind på, hvordan man kan lære sig selv at turde tro på livet, selv om det gør allermest ondt, og hvordan man bevarer sit positive livssyn og vender en ulykke, så man kan komme stærkere ud på den anden side.

En formiddag får Helle Fromberg Hammarström en vigtig telefonbesked: ”Der er en lille Pedro, der venter på jer i Brasilien,” lyder det i røret fra adoptionskontoret. 13 dage senere står Helle og hendes mand, Micke, i en by ved Amazonfloden – parate til at blive adoptionsforældre. Kort efter får de på en steghed gårdsplads overrakt deres søn, og luften er fuld af kærlighed fra første øjeblik. Helle er 41 år og lykkelig.

Men bare tre måneder senere bryder den lille families lykke sammen. Helle får konstateret brystkræft og skal igennem både operation, strålebehandling og kemoterapi. Helle finder dog styrke – både i sig selv, i sin stærke livsvilje, i sit positive livssyn, og ikke mindst i den store støtte fra venner og familie.

En sej kamp og mange tårer senere bliver Helle erklæret rask. Hun formår at vende sygdomsforløbet til noget positivt, familien flytter, hun etablerer eget firma og oplever succes – både fagligt og privat. Men arene på Helles sjæl er ikke væk, og et stykke tid senere kommer reaktionen på hele forløbet. Det får hende til at skrive bogen, Vi ses en dag, der handler om lykkefølelsen i at blive adoptivmor, men også om lykkens lunefuldhed, da brystkræften rammer midt i glæden. Bogen går op til tiden i dag, hvor Helle mere end nogensinde er opmærksom på at gøre drømme til virkelighed og omsætte tanker til handling.

Da lykken vendte er et vedkommende, personligt og ærligt foredrag, der tager udgangspunkt i bogen. Det handler om et livsbekræftende adoptionsforløb, men det er også et foredrag om, hvordan man som nybagt adoptivfamilie vender hjem og pludselig oplever, at ulykken kan ramme, når man allermindst venter det.

Foredraget varer to timer.