Foredrag:

Adoption – en fantastisk mulighed

Adoption behøver ikke at være en nødløsning, men skal ses som en fantastisk mulighed for at realisere drømmen om at stifte familie. Hvorfor vente med adoption til man er blevet ulykkelig over mislykkede forsøg med hormoner eller sæddonor?

Helle Fromberg Hammarström er mor til adoptivsønnen Victor fra Brasilien. I dette foredrag videregiver hun sine erfaringer med at adoptere – lige fra godkendelsesprocedurer til det lykkelige øjeblik, hvor hun og hendes mand står med det lille barn i armene og til den første tid derhjemme. Hør også, hvordan det at komme fra forskellige lande giver hverdagen ekstra kolorit som for eksempel det at fejre fødselsdage med forskellige flag i lagkagen.

Da Helle er i 30´erne, ved hun, at hun ikke længere kan få børn. Hun har fået fjernet sine æggestokke og beslutter derfor sammen med sin mand, Micke, at de skal adoptere et barn. Derefter følger måneder med ansøgninger, samtaler og godkendelsesprocedurer. Helle, der er erhvervskvinde, oplever at blive vurderet på en helt ny måde og mærker, hvordan tvivlen pludselig presser sig på: Er jeg god nok? Kan vi leve op til myndighedernes krav? Kan jeg overhovedet finde ud af at være mor?

Men en dag sker det. Helle bliver ringet op – deres søn venter på dem i Brasilien. Med spændingen og forventningsglæden boblende rejser Helle og Micke 13 dage senere om på den anden side af jorden for at hente deres tre måneder gamle Pedro Vitor, eller Victor, som de senere døber ham. På en steghed gårdsplads får de overrakt deres brasilianske solstråle. I ugerne der følger, møder de nybagte adoptivforældre barnets biologiske familie og et venskab udvikler sig.

I foredraget Adoption – en fantastisk mulighed deler Helle nu ud af sine erfaringer som adoptivmor. Hvordan bliver adoption en naturlig og åben del af familien? Og hvordan fejrer man brasiliansk fødselsdag, når mor er dansk og far er svensk?

Helle fortæller også om sit møde med et adoptionssystem, som umiddelbart kan virke skræmmende, men som er det hele værd, og som mange først benytter sig af, når alle andre muligheder er afprøvet.

Helle Fromberg Hammarström har udgivet bogen, Vi ses en dag, der blandt andet fortæller om det at blive adoptivmor. Hun har mange anderledes indgange til emnet, der kan gøre det at adoptere til en glæde helt fra begyndelsen.

Foredraget varer to timer.